עוף דגים ופירות – השפית מירי זורגר ממליצה על תפריט ערב הצום

מירי זורגר Comments Off on עוף דגים ופירות – השפית מירי זורגר ממליצה על תפריט ערב הצום
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בין הכפרות להכנות האחרונות לקראת החג הקרב, מסתבר שאם חשבנו שבגלל שזה צום לא צריך לבשל, טעינו. כתוב שכל האוכל בתשיעי מעלים עליו כאילו צם תשיעי ועשירי, כנראה שזה ממש לא כך בבישולים. כל הצמה בעשירי, מבשלת בתשיעי כאילו אוכלים בתשיעי ובעשירי ואולי גם באחת עשרה..
הנה המלצה לתפריט לסעודה הראשונה, ולסעודה המפסקת. תפריט מותאם לתזונה עמוסה במאכלים שאינם מכבידים על הגוף מצד אחד אך מעניקים לו אנרגיה וכוחות להחזיק מעמד יום שלם בלא אוכל ושתיה.

 

סעודה הראשונה

 

דגים מבושלים או אפויים
עוף ברוטב הונגרי
לפתן פירות וקרעפלעך
בסעודה מפסקת

 

מרק עוף
לפתן פירות
לא לשכוח לשתות המון מים במהלך היום, ולזכור שככל שנאכל מעט יותר בסעודה מפסקת נוכל לצום קל יותר.

 

והנה מתכונים לחלק מהמנות המומלצות:

 

עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט)

 

מצרכים

  • 6 כרעיים של עוף חלוטים ונקיים
  • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שורשים של פטרוזליה  חתוכה לקוביות
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
  • 3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • מלח פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  • בסיר רחב ושטוח הניחו  את השמן וחממו
  • הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו קלות עד להשחמה קלה.
  • הוסיפו את מנות הכרעיים וטגנו קלות..
  • תבלו במלח ופלפל  הביאו לרתיחה הנמיכו את האש וכסו בשלו כשעה וחצי
  • פזרו פטרוזיליה קצוצה ובשלו עוד כ 10 ד'.
  • הגישו מיד
  • המנה מעולה בהקפאה

 

מרק עוף

 

מצרכים

  • 2 ק"ג עצמות עוף
  • 1/2 ק"ג עצמות בקר
  • לשקית התבלינים
  • 2 כרישה החלק הלבן
  • 1 ראש  שום
  • 2 בצלים שלמים
  • 1 שורש של סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 4-5 מקלות סלרי אמריקאי
  • 3-4 עלי דפנה
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כוסות חומוס  מושרה לילה

 

אופן ההכנה

  • בסיר של 10 ליטר הניחי את העצמות וכסי במים
  • הביאי לרתיחה והסירי את הקצף שנותר
  • הוסיפי את שאר המצרכים בתוך שקית תבלינים או בלי כלום
  • הביאי לרתיחה בשלי חצי שעה
  • הוסיפי את גרגירי החומוס ותבלי
  • הביאי לרתיחה טעמי ותקני תיבול
  • בשלי 3 השעות על אש נמוכה
  • לפני ההגשה
  • הוציאי את שקית התבלינים והגישי
  • אם אין מספיק נוזלים יש להוסיף מים ולבשל שעה נוספת
  • לטעום ולתקן תיבול

 

קרעפלאך

 

מצרכים

  • 4 כוסות מים
  • 200 גר' מרגרינה
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית אבקת מרק בטעם בצל
  • 8 כוסות קמח
  • 8 חלמונים
  • למלית
  • 500 גר'  חזה עוף טחון
  • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
  • מלח פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה

  • בסיר שמים מים מרגרינה ומלח ומביאים לרתיחה
  • כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר
  • מעבירים אל המיקסר ומערבבים
  • מוסיפים את החלמונים לאט לאט לבצק ומערבלים לבצק רך וגמיש
  • הרכבת המנה
  • מערבבים את מצרכי המלית
  • מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ
  • מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות
  • סוגרים לחצי ומהדקים
  • מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים
  • מגישים חם

 

לפתן פירות קיץ

 

מצרכים

  • 6 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4 נקטרינות אפשר רכות
  • 5 שזיפים עדיף שגיב
  • 2 כוסות ענבים
  • 4-5 משמשים
  • 1 מקל קינמון
  • 3-4 פרוסות לימון עם הקליפה

 

אופן ההכנה

  • את כל הפירות שמים בסיר ומכסים במים
  • מבשלים כשעה או עד להתרככות של כל הפירות
  • מצננים לילה במקרר ומגישים קר


0 תגובות